In cadrul procesului de imbatranire:
- pielea isi pierde elasticitatea si tonusul,
- creste mobilitatea epidermului (stratul superficial al pielii) peste derm (stratul de mijloc al pielii)
- dermul se intinde si productia de colagen si elastina scade,
- pielea devine uscata, ridata, cu tenta galbuie, mai transparenta, cu pigmentari anormale.
Desi pielea este un foarte bun loc de administrare a substantelor active, functia de bariera a stratului cornos limiteaza numarul moleculelor care pot fi introduse pe acesta cale.
Cum functioneaza?
Mezoterapia este un concept terapeutic simplu prin care se administreaza intradermic (in piele) substante active, in doze minime, de obicei cu ajutorul unei seringi cu ac. In general, din ingredientele unei creme, numai 5% ajung efectiv in profunzime. Tratamentul de mezoterapie virtuala face ca 95% din substantele active aplicate intr-o singura sedinta sa patrunda in straturile profunde ale pielii.
Avantajul major al tratamentului de mezoterapie virtuala consta in faptul ca, datorita gradului inalt de penetrare, rezultatele sunt spectaculoase!
Tratamentul de mezoterapie virtuala combina doua principii de terapie: electroporatia (mareste porii cu ajutorul unor impulsuri electrice controlate, crescand permeabilitatea pielii) si electroforeza (metoda prin care substantele active sunt impinse in straturile profunde ale pielii). Acestea sunt non-invazive si total reversibile.
Prin aceasta metoda medicala penetrarea in piele a substantelor active este de 6 ori mai mare in stratul cornos, de 12 ori mai mare in epiderm in general si de 40 de ori mai mare in derm. In plus, nu numai penetrarea substantelor este mai adanca, dar si cantitatea acestora este mai mare. Cele mai bune si durabile rezultate se obtin combinand acesta metoda cu una din procedurile de exfoliere: MICRODERMABRAZIUNEA sau PEELING-ul CHIMIC!
Ce se poate trata prin mezoterapie virtuala?
Mezoterapia virtuala poate fi folosita in diverse moduri:
- redefinirea conturului fetei,
- tratamente antirid,
- introducerea de colagen si acid hialuronic la nivelul pielii fetei,
- reimprospatarea tenului,
- refacerea tonusului muscular,
- impiedicarea procesului de lasare a pielii cu redarea fermitatii pielii,
- administrarea de aminexil/minoxidil pentru tratamentul alopeciei/calvitiei (caderii parului),
- administrarea de diverse produse specifice tratamentului diferitelor forme de acnee,
- hidratarea pielii uscate cronic,
- tratamente anticelulitice localizate.